Τσάι Κρόκου ή αλλιώς Σαφράν

Την προσοχή σας παρακαλώ! Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα από τα πιο πολύτιμα θεραπευτικά βότανα! Τον Κρόκο ή  αλλιώς Σαφράν. Ο Κρόκος Κοζάνης είναι κορυφαίος ποιοτικά, σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες που παράγεται. Το πρόσθεσα στο ντουλάπι μου, στις αρχές της οικονομικής κρίσης πριν 12 χρόνια περίπου (ευγνώμων), για τις  αγχολυτικές και αντικαταθλιπτικές δράσεις του, βέβαια δεν περιορίζεται σε αυτές μιας και συνολικά ρυθμίζει τουλάχιστον 22 βιολογικούς οδούς μας.

Τι θα λέγατε για ένα τσάι που απαλλάσσει από το άγχος και τα αρχικά στάδια κατάθλιψης(οι μελέτες δείχνουν πως θεραπεύει και προχωρημένες), που επιβραδύνει την γήρανση, ανακουφίζει πόνους περιόδου, στομάχου, νεφρών, βοηθά στην απώλεια βάρους, δρα ενάντια σε διαφορετικούς τύπους καρκίνου, μειώνει την χοληστερίνη και την αρτηριακή πίεση, βοηθά στις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος, την ψωρίαση και πολλά επιπλέον!

Αυτά χάρη στα συστατικά του: κροκίνη, πικροκροκίνη, Β12, λυκοπίνη, ζεαξανθίνη, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, α-β καροτένιο και βιταμίνη C.

Πραγματικά θαυματουργό. Αν σας φανεί ακριβό, πιστέψτε με, είναι οικονομικό σε σχέση με αυτά που προσφέρει στον οργανισμό, διατηρώντας τον υγιή και μακριά από χημικά σκευάσματα.

Όσον αφορά την δοσολογία, θέλει προσοχή μιας και σε μεγάλη ποσότητα είναι τοξικό για τον οργανισμό, σας προτείνω 1 στίγμα ανά δεκάδα κιλών, για παράδειγμα χρησιμοποιώ 5-6 στίγματα και είμαι 57 κιλά. 

Βράστε το νερό, προσθέστε το σε ένα φλιτζάνι και αφήστε το να κάνει την έκχυσή του 10′-20′ λεπτά.

Εναλλακτικά φτιάξτε το βράδυ και πιείτε το πρωί με άδειο στομάχι. Μπορείτε να το ζεστάνετε ξανά το πρωί. Η γεύση του είναι απαλή καθόλου έντονη με μια αίσθηση ιωδίου.

Φυσικά κάνουμε αλλαγές δεν χρησιμοποιούμε μακροχρόνια τα ίδια βότανα καθημερινά, τα χρησιμοποιούμε μακροχρόνια με παύσεις. Ο δικός μου οργανισμός είναι καθαρός από οποιαδήποτε χημική ουσία εδώ και πολλά χρόνια και μπορώ ελεύθερα να πειραματίζομαι με τους θησαυρούς της γης.

Το χρυσαφένιο του χρώμα είναι μαγευτικό, όπως και οι ιδιότητές του.

Θέλω να το εντάξω και στην μαγειρική, αν έχετε κάποια συνταγή να μου προτείνετε, θα χαρώ να την μοιραστείτε μαζί μου.

Συμβουλή :

Ο κρόκος έχει πολύ ισχυρές φαρμακευτικές δράσεις. Αν λαμβάνετε οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή βεβαιωθείτε παρακαλώ πως δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις με τα φάρμακά σας, πριν ξεκινήσετε να το χρησιμοποιήσετε.

Αν σας άρεσε το άρθρο, μοιραστείτε το.

Back to Handmade

Αφήστε το σχόλιό σας