Τσάι Ιβίσκου

Ελαφρώς ξινούτσικο, όμως σε γενικές γραμμές μια ήπια γεύση θα χαρακτηρίζει το τσάι ιβίσκου! Με χρώμα πραγματικά που σε μαγνητίζει, όταν μάθεις και τα οφέλη σίγουρα θα το προσθέσεις στα ροφήματα σου… Το δοκίμασα το 2019 για πρώτη φορά και έκτοτε έχει πάρει μόνιμη θέση ανάμεσα στα ροφήματα μου.

Καταπολεμά το οξειδωτικό στρες είχα διαβάσει στην ερευνά που είχα κάνει….και αυτό αρκούσε εκείνη τη στιγμή! Βέβαια μελετώντας για τα οφέλη του ιβίσκου, η λίστα μεγάλωνε, ανάμεσα στα οφέλη, είναι η μείωση της αρτηριακής πίεσης, και εκεί ήταν που χρειάστηκε να ελαττώσω την χρήση που, ως υπεύθυνο υποτασικό άτομο που οφείλω να είμαι!

Στα οφέλη συγκαταλέγονται: αντικαρκινική δράση, βελτίωση της κατάστασης των διαβητικών, μείωση του συσσώρευσης λίπους, πρόληψη για πέτρες στα νεφρά, έλεγχος της χοληστερόλης και τέλος ΘΡΕΦΕΙ μαλλιά και δέρμα.

Σας έπεισα; Εμένα ΝΑΙΙΙΙΙ, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και ως μάσκα για τα μαλλιά ή ως λοσιόν στο πρόσωπο.

Περιέχει βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά και μεταλλικά στοιχεία.

Μπορείτε να κάνετε έγχυση είτε με βραστό νερό είτε με κρύο

 ένα κουταλάκι γλυκού φύλλα ιβίσκου αρκούν

και 10′-15′ αναμονή για να ετοιμαστεί το ρόφημα.

Εναλλακτικά προετοιμάστε το το βράδυ και πιέτε το το πρωί με άδειο στομάχι, όπως εγώ. Το πως αλλάζει το χρώμα του νερού, είναι μαγευτικό. Η τελική απόχρωση είναι ρουμπινί!

Συμβουλή :

Αν είστε υποτασική/ος ή σε ενδιαφέρουσα, καλό θα είναι να το αποφύγετε. Αν λαμβάνεται κάποια φαρμακευτική αγωγή, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Θα το δοκιμάσετε; Θα χαρώ να μάθω, αφήστε μου σχόλιο με την άποψή σας, σας προτείνω και το τσάι κρόκου  

Ευχαριστώ για την επίσκεψη, συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο, θα λαμβάνετε ενημέρωση κάθε φορά που ανεβαίνει νέο άρθρο.

Καλή δύναμη σε όλους.

Αν σας άρεσε το άρθρο, μοιραστείτε το.

Αφήστε το σχόλιό σας