Το DIY του καλοκαιριού: Πως να ανανεώσετε το κάτω μέρος του μαγιό σας

Το είδα, το δοκίμασα, ξετρελάθηκα και το μοιράζομαι μαζί σας!
Μία μεταποίηση στο άψε σβήσε, μιας και δεν θα σας πάρει πάνω από μισή ώρα (και πολύ λέω) γρήγορο, ανέξοδο, με εκπληκτικό αποτέλεσμα. Αν έχετε δει τις τιμές στα μαγιό με τη “σουρωτή” λεπτομέρεια στο πίσω μέρος του κάτω μαγιό, (ασχολίαστες και απρόσιτες για την εποχή που διανύουμε, κατά την γνώμη μου) σίγουρα θα το δοκιμάσετε! 
Μην χάνουμε χρόνο, πάμε να αξιοποιήσουμε τα παλιά μας μαγιό, ακολουθούν οδηγίες και φωτογραφίες!

Υλικά:
  • το κάτω μέρος, από μαγιό που έχουν χάσει τη φόρμα τους
  • Οδοντικό νήμα (ναι καλά διαβάσετε, θαυματουργό!)
  • Βελόνα με μεγάλο κεφάλι κατά προτίμηση, για να περάσει εύκολα το νήμα
  • χάρακας
  • σαπουνάκι ραπτικής 
  • ψαλίδι
Γυρίστε το μαγιό ανάποδα και αφού βρείτε το κέντρο του, σημειώστε μια κάθετη γραμμή με το σαπουνάκι, αν έχει ετικέτα σας βοηθά από μόνο του.

Περάστε το νήμα στη βελόνα και αφού το κόψετε στο μήκος που επιθυμείτε, (δεν θα χρειαστεί πάνω από 30 εκατοστά για ένα μαγιό) ενώστε τις δύο άκρες, κάνοντας κόμπους. Κάντε 4-5 για να είναι σταθερό. Περάστε το βελόνι από την ανάποδη πλευρά προς την καλή, έτσι ώστε ο κόμπος να είναι στην εσωτερική μεριά και να μην φαίνεται.
Βάζετε τη βελόνα και την βγάζετε από το ύφασμα αφήνοντας συνεχόμενα το ίδιο κενό, είναι η λεγόμενη βελονιά τρυπώματος.
Τραβήξτε το νήμα για να σουρώνει το ύφασμα αλλά να μην είναι εντελώς σφικτό, όταν φτάσετε στο επιθυμητό μήκος (όσο μεγαλύτερο το σούρωμα τόσο πιο πολύ θα μαζέψει το μαγιό και θα είναι ΤΟΛΜΗΡΟ  το αποτέλεσμα)
Φέρτε το νήμα στην ανάποδη μεριά και αφού το σφίξετε, κάντε κόμπους 4-5 και κόψτε το νήμα!
Αυτό ήταν, εγώ ανανέωσα 3! Τα είχα αγαπήσει όταν τα αγόρασα και τα είχα καλοπληρώσει…μπορεί να ήταν καιρό στην αχρηστία μιας και δεν εφάρμοζαν σωστά, μα τώρα είναι έτοιμα να χαρίσουν ξανά ανέμελες στιγμές στη θάλασσα…είτε πάμε διακοπές είτε απλά για μερικά μπάνια είμαστε γυναίκες και θέλουμε την ποικιλία μας!
Ανανεώστε το μαγιό σας και τη διάθεση σας! Περιμένω τα σχόλια σας.
Μοιραστείτε το άρθρο με μία φίλη σας.
Back to Handmade

Αφήστε το σχόλιό σας