Τα κουκούτσια πρέπει να επιστρέφουν στην γη!

Δεν γνωρίζω ποιος είσαι, που γεννήθηκες, ποιες είναι οι προσλαμβάνουσες που είχες ως παιδί, όμως τώρα ως ενήλικο άτομο αυτής της κοινωνίας, ένα έχω να σου πω…

Τα κουκούτσια δεν είναι για τα σκουπίδια! Δεν ανήκουν εκεί, δεν είναι το περιβάλλον τους η χωματερή, αν όμως συνεχίσουμε να τα στέλνουμε εκεί, θα γίνουν ΟΛΑ μια μεγάλη χωματερή! Όλο και περισσότερη από την καλλιεργήσιμη γη παγκοσμίως ερημώνεται, θα μου πείτε είναι αυτό δική μας ευθύνη;

Είσαι μέρος αυτού του κόσμου, αυτού του πλανήτη θα ρωτήσω;

Αν η απάντηση είναι ΝΑΙ, που για να διαβάζεις αυτό το κείμενο, λογικά είναι ναι…

Είναι λοιπόν δική μας ευθύνη να παρατηρούμε να ενημερωνόμαστε για όσα συμβαίνουν, να μην μένουμε σε όσα μας μεταφέρουν συγκεκριμένοι φορείς και τα ΜΜΕ.

Αυτή την περίοδο συγκεντρώνω, από: κεράσια, βερίκοκα, ροδάκινα, νεκταρίνια, αβοκάντο.

Έχεις βρεθεί σε κάποιο μέρος, κάπου, στην εξοχή, σε κάποιο νησί…βρήκες ένα φρούτο δίπλα από το δρόμο, μπόρεσες να το κόψεις, και να το φας;!

Αν δεν έτυχε ποτέ ή δεν έγινε από φόβο…αν ήταν καλό ή όχι, λυπάμαι… ήταν χίλιες φορές καλύτερο από όσα έχεις φάει σε ολόκληρη την ζωή σου.

Ναι αυτή είναι η φυσική τους θέση το περιβάλλον, μπορεί να έμαθες απλά να τα βρίσκεις σε ένα ράφι του μανάβικου στο σούπερ μάρκετ ή στην καλύτερη περίπτωση σε κάποιο πάγκο της λαϊκής, όμως όλα τα φρούτα ανήκουν στην φύση και στα δέντρα που τα δημιούργησαν…έτσι και τα κουκούτσια τους οφείλουν να επιστρέφουν εκεί.

Εκεί που μπορούν να δημιουργήσουν ξανά ζωή. Μπορούν να φροντίσουν έναν ταξιδιώτη, προσφέροντας του σκιά και τροφή, ή και κάποιον που το έχει ανάγκη, ακόμη και να μην καρποφορήσουν, θα προσφέρουν οξυγόνο!

Όποια και να είναι τα αγαπημένα σου οπωροφόρα, κράτησε τα κουκούτσια, στέγνωσέ τα, και την επόμενη φορά που θα βρεθείς στην εξοχή, απελευθέρωσε τα!

Σε κάποιες χώρες το εφαρμόζουν ήδη καιρό και κατάφεραν να αυξήσουν 20% τα οπωροφόρα…

Μπορείς φυσικά να κάνεις και τα δικά σου φυτά – δέντρα, όπως το αβοκάντο που θα σου δώσει καρπούς χωρίς κέντρωμα.

Κάθε πράξη, όσο μικρή και να είναι έχει το αντίκτυπο της, όλοι μαζί μπορούμε.

Περιμένω το σχόλιο σου!

Back to Handmade

 

Αφήστε το σχόλιό σας