Πώς να πλέξω ένα πουλόβερ;

Αυτή η ερώτηση και όλες όσες συνδέονται με αυτή, είναι η λεγόμενη καυτή πατάτα! Πως να την απαντήσεις και πως να βοηθήσεις έναν άνθρωπό να πλέξει το πρώτο του πουλόβερ; Εγώ θα ρωτήσω, θέλεις να μάθεις να πλέκεις, ή θες απλά να πλέξεις ένα πουλόβερ για να πεις ότι το έκανα και αυτό; 

Αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία τα πράγματα είναι απλά, θα διαλέξεις το νήμα που σου αρέσει, προτείνω φυσικές ίνες, για να μην πάει χαμένος ο κόπος, (δες το πρώτο μου πουλόβερ, που δεν κράτησε καθόλου), τις αντίστοιχες βελόνες, θα μετρήσεις το αγαπημένο σου πουλόβερ/μπλουζάκι που σου αρέσει σαν πατρόν, και μετά από αυτό έφτασε η ώρα του δείγματος.

Ναι χρειάζεται, είναι απαραίτητο… ένα μικρό τετραγωνάκι είναι μην το κάνουμε θέμα, εδώ έχεις πάρει την απόφαση να πλέξεις ολόκληρο πουλόβερ! 10 εκατοστά πλάτος και ύψος, τα οποία θα σου λύσουν τα χέρια και δεν θα χρειαστεί να ξηλώνεις συνέχεια…(γιατί θα ξηλώσεις να το ξέρεις), με μια μεζούρα μετράς κατά μήκος τα 10 εκατοστά και σημειώνεις πόσοι πόντοι είναι μέσα σε αυτό το δείγμα, πολλαπλασιάζεις αυτόν τον αριθμό με τα εκατοστά που έχεις μετρήσει από το αγαπημένο σου πουλόβερ, το αποτέλεσμα αυτό, είναι και οι πόντοι που θα  βάζουμε στις βελόνες-και ξεκινάμε να πλέκουμε την πλάτη, προτείνω το πρώτο σας πουλόβερ να μην έχει μειώσεις στις μασχάλες, δύο ίδια πλεκτά για πίσω και μπροστά και δύο για τα μανίκια. Ίσως ένα video να βοηθήσει, θα βρείτε πολλά στο Youtube.

Αν από όλα αυτά που διάβασες δεν κατάλαβες τίποτα, σίγουρα δεν είσαι ακόμη σε επίπεδο να πλέξεις πουλόβερ. Αν ανήκεις στην δεύτερη κατηγορία που απλά θέλει να πλέξει ένα πουλόβερ και ως εκεί, βρες ένα πατρόν από περιοδικό ή το ιντερνέτ ακολούθησε όλα τα βήματα κατά γράμμα και κάτι θα γίνει, υπάρχουν βέβαια και διάφορα καταστήματα που κάνουν σεμινάρια, οι δασκάλες εκεί, υπολογίζουν ακόμη και τους πόντους για σας, και σας επιτηρούν, μέχρι να ολοκληρώσετε το πλεκτό σας!

Το πλέξιμο είναι χαρά και δημιουργία ό’τι και να κάνετε κάντε το με αγάπη! Το δικό μου πουλόβερ είναι sur mesure και είμαι περήφανη γι’  αυτό, πλεγμένο με νήμα από μαλλί, λίγο ακρυλικό και μεταλλική κλωστή, που δυστυχώς δεν φαίνεται στις φωτογραφίες, οι ενώσεις είναι με αόρατες ραφές! Απλό και κλασσικό σχέδιο, έντονο και μαγνητικό χρώμα-φούξια.

Τα πρώτα κρύα έφτασαν, και ένα χειροποίητο πουλόβερ θα σε ζεστάνει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, θα το έχεις φτιάξει ΕΣΥ και θα είναι μοναδικό. Αν το θέλεις, προσπάθησε, αξίζει τον κόπο!

Υ.Γ. Το νήμα το είχα αγοράσει σε προσφορά, δεν κυκλοφορεί…όταν βρίσκετε τέτοιες ευκαιρίες μην τις χάνετε 😉

Back to Handmade

Αφήστε το σχόλιό σας