Πλεκτοί δίσκοι καθαρισμού προσώπου!

Πάνε 2 χρόνια περίπου που ενώ χάζευα στο ίντερνετ για εύκολα σχέδια με βελονάκι είχα βρει την ιδέα των δίσκων καθαρισμού προσώπου, αυτό που μου είχε κεντρίσει περισσότερο τη προσοχή ήταν ότι η συγκεκριμένη κοπέλα (δε θυμάμαι καν διεύθυνση) δεν έπλεκε μόνο για προσωπική της χρήση αλλά δώριζε και σε νοσοκομεία που βοηθούσε εθελοντικά για τη περιποίηση των ασθενών!
Ναι ναι υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν το λιθαράκι τους για να αλλάξει τούτος ο κόσμος, ευτυχώς.
Ενώ η οικολογική μου συνείδηση είχε ενεργοποιηθεί από τη πρώτη στιγμή, (μιας και χρησιμοποιώ πάρα πολύ τους κλασσικούς δίσκους καθαρισμού) πέρασε καιρός και χρειάστηκε και μια μικρή μόλυνση να μου επαναφέρει την ιδέα!
Ο καθημερινός καθαρισμός προσώπου είναι απαραίτητος και δεν πρέπει να τον παραλείπουμε όσο κουρασμένες και να είμαστε.
Εγώ χρησιμοποιώ, αμυγδαλέλαιο με ροδόνερο, είναι τύπου διφασικό καθαριστικό όπως των καταστημάτων αλλά σπιτικό και πολύ πιο υγιεινό-αποτελεσματικό, ανακινώ το μπουκαλάκι βάζω αρκετή ποσότητα στο πρόσωπο, κάνω μασάζ (αν έχω όρεξη το αφήνω 5 λεπτά για να μαλακώσουν και να ανοίξουν οι πόροι) μετά βρέχω το δίσκο καθαρισμού με νερό και περνώ όλο το πρόσωπο μέχρι να καθαρίσει εντελώς! Μπορείτε επίσης να κάνετε εμποτισμό σε τσάι και να τους τοποθετήσετε στα μάτια. (για σακούλες, πρηξιματάκια και μαύρους κύκλους)

Σας έχω αναλυτικές οδηγίες σε περίπτωση που θέλετε να φτιάξετε και εσείς τους δικούς σας χειροποίητους, 100% βαμβακερούς και φιλικούς προς το περιβάλλον δίσκους καθαρισμού και απολέπισης! (πλένουμε και επαναχρησιμοποιούμε)
Χρειάζεται να γνωρίζετε: γαϊτανάκια στον αέρα γ.σ.α., βουβό γαϊτανάκι β.γ., άριχτο γαϊτανάκι αρ.γ., μισό ποδαράκι μισό ποδ.
Το σχέδιο είναι πολύ απλό και αποτελείτε από 6 σειρές. Χρησιμοποίησα 100% βαμβακερό νήμα σε διάφορα χρώματα και βελονάκι 3.5 mm
Οδηγίες: 
1η σειρά: χρυσό δαχτυλίδι, 6 αρ.γ., κλείνουμε το κύκλο με β.γ. και τραβώντας το νήμα κλείνουμε και το δαχτυλίδι όσο επιθυμούμε.
2η σειρά: 2 γ.σ.α (μετράει σαν μισό ποδ.) 2 μισά ποδ. στον ίδιο πόντο με το γ.σ.α., 3 μ.σ. σε καθέναν από τους επόμενους 5 πόντους, β.γ. στο 2ο αρχικό γ.σ.α (18 πόντοι)
3η σειρά: 1 γ.σ.α (δε μετράει σαν πόντος) αρ.γ. σε κάθε πόντο έως το τέλος, κλείνουμε με β.γ.
4η σειρά: 2 γ.σ.α (μετράει σαν μισό ποδ.) μ.π. στον ίδιο αρχικό πόντο με το γ.σ.α. 2 μισά ποδ. σε κάθε πόντο έως το τέλος. Κλείνουμε με β.γ. στο 2ο αρχικό γ.σ.α (36 πόντοι)
5η σειρά: 1 γ.σ.α (δε μετράει σαν πόντος) αρ.γ σε κάθε πόντο έως το τέλος, κλείνουμε με β.γ. 
6η σειρά: 2 γ.σ.α. (δε μετράει σαν πόντος) μισό ποδ. σε κάθε πόντο έως το τέλος, κλείνουμε με β.γ.
Στερεώνουμε και κρύβουμε τις άκρες του νήματος μες στο πλεκτό.
Εάν σας ικανοποιεί το μέγεθος του δίσκου μπορείτε να κλείσετε και στη 5η σειρά.
Καλή επιτυχία!
Αυτά τα μικρά και χρηστικά τελικά μου δίνουν μεγαλύτερη ευχαρίστηση. Για τις δύσκολες μέρες που διανύουμε…
μη ξεχάσουμε να είμαστε άνθρωποι, μη ξεχάσουμε να είμαστε ο εαυτός μας!
Καλές δημιουργίες
Back to Handmade

Αφήστε το σχόλιό σας