Γάντια με καλτσοβελόνες

Καλή εβδομάδα!
Είμαστε στα μέσα Μαρτίου και ενώ τα μεσημεράκια η θερμοκρασία ανεβαίνει για τα καλά…με το που πέσει ο ήλιος, παίρνει και αυτή τα κάτω της!
Καλά σίγουρα δε είναι για γάντια αλλά είναι ένα project που το είχα θέσει καιρό τώρα!
Πλεκτά γάντια πλεγμένα με καλτσοβελόνες!
Πρώτη επαφή μου με τις καλτσοβελόνες αυτή και ομολογουμένως με δυσκόλεψαν (και με κούρασαν λίγο!) Το είχα υποσχεθεί όμως σε ένα αγαπημένο μου πρόσωπο και δεν μπορούσα να πάρω το λόγο μου πίσω!

Ενώ έχω πλέξει αρκετά γάντια με δάχτυλα, με βελονάκι όμως, οι καλτσοβελόνες ήταν πρόκληση!
Αφού τα γάντια ήταν αντρικά, ήθελα ένα πιο αυστηρό και συντηρητικό ύφος και οι καλτσοβελόνες μου το πρόσφεραν. Πλέξη λάστιχο και ζέρσευ, με κέντημα τα αρχικά του ονόματος του ιδιοκτήτη! (ήταν το ελάχιστο που μπορούσα να κάνω για να τα “ζωηρέψω” ) Βέβαια το πλέξιμο με τις καλτσοβελόνες χαρίζει επιπλέον και πλεκτό χωρίς ραφές, όπως και οι κυκλικές!

Δεν φαίνεται μα το μέγεθος είναι large! Πάει και αυτό, πάμε για το επόμενο στόχο…
Είναι ωραίο που μαθαίνω συνέχεια και μια νέα τεχνική και εξελίσσομαι.
Το χαίρομαι ιδιαίτερα!
Σε αυτό το σημείο θέλω να αναφέρω ότι όποιος έχει τη διάθεση να πλέξει για καλό σκοπό και να προσφέρει, Αγάπη και Χαρά μπορεί να πλέξει τσαντάκια για το Πασχαλινό bazaar του Ορφανοτροφείου θηλέων Θεσσαλονίκης ”Μέλισσα”!
Είναι μία δράση που επαναλαμβάνετε με επιτυχία. Προϋπόθεση, να είναι τα τσαντάκια εκεί μέχρι τέλος του μήνα! Ξέρω άργησα να το αναφέρω μα όποιος θέλει και προλαβαίνει…εδώ είναι η διεύθυνση :
ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΜΕΛΙΣΣΑ  
Χαριλάου Τρικούπη 2 – Τ.Κ 55236
Πανόραμα Θεσσαλονίκη 
Yπόψιν διευθύντριας Κ. Βασιλείας Μαύρου

Back to Handmade

Αφήστε το σχόλιό σας