Φύτρα – Οι πολυβιταμίνες της φύσης

 

Καιρό έχουμε να τα πούμε, στα μισά ο χρόνος πια, (καλό Καλοκαίρι και επίσημα πια) όμως όλα τα γεγονότα ξεπερνούσαν την σκέψη μου και τη λογική. Να σας δείξω πω θα φτιάξετε μάσκα; Μπα, αφήστε το. Η σιωπή είναι η καλύτερη επιλογή για πολλές περιπτώσεις της ζωής μας, ελπίζω να συμφωνείτε τουλάχιστον με αυτό μαζί μου! Μέσα σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, πέρα από το πλέξιμο, αφιέρωσα χρόνο στο να μελετήσω, να μάθω και να εντάξω νέες συνήθειες στην καθημερινότητα μου. Μια από αυτές είναι τα φύτρα. Άκρως αναγκαίο για εμένα να βρω φυσικούς τρόπους τόνωσης αλλά και θωράκισης του οργανισμού, μιας και αποφεύγω την χρήση χημικών.Τα φύτρα με λίγα, απλά και κατανοητά λόγια είναι φυτρωμένα όσπρια ή σπόροι, τα οποία περιέχουν μεγάλα πολλαπλάσια των συστατικών που περιέχει το κάθε ένα, αν καταναλωθεί στην απλή του μορφή! Τέλειο;

Φυσικά είναι και άκρως πιο οικονομικά από την αγορά πολλαπλών σκευασμάτων συμπληρώματος διατροφής δίχως κανένα πρόσθετο, χρειάζεται μόνο λίγη φροντίδα για να φυτρώσουν. όμως αξίζει, γιατί ο οργανισμός μας χρειάζεται και του αξίζουν τα καλύτερα, και αυτά ΜΟΝΟ η φύση μπορεί να του τα προσφέρει. Όσο πιο απλή διατροφή κάνουμε και όσο χρησιμοποιούμε μη επεξεργασμένα προϊόντα τόσο ευεργετούμε τον οργανισμό μας! Ο οποίος δεν είναι σχεδιασμένος να αρρωσταίνει…

Μπορείτε να ξεκινήσετε με τις φακές όπως εγώ και έπειτα δοκιμάζετε και άλλα όσπρια και σπόρους, τα βήματα είναι απλά:

1o Ξεπλένεται τις φακές και τις βάζετε να μουλιάσουν σε ένα βάζο όλο το βράδυ, απαραίτητο λίγο τούλι ή τουλπάνι και ένα λαστιχάκι για αποστράγγιση και προστασία από έντομα.2ο Την επόμενη ημέρα αδειάζετε το νερό και τοποθετείτε το βάζο με κλίση για να γίνεται αποστράγγιση ώστε να μην μουχλιάσουν, τις ποτίζετε  πρωί και βράδυ ή όσες φορές χρειαστούν για να είναι πάντα υγρές αλλά να μην κρατά το βάζο νερό (εγώ το γυρίζω πάνω σε ένα μπολάκι). Την δεύτερη μέρα θα έχουν βγει ήδη μικρές μυτούλες/φύτρα, ειδικά τώρα με τις μεγάλες θερμοκρασίες.
3ο Τα φύτρα  είναι έτοιμα όταν διαμορφωθεί διαχωρισμός φύλλων, μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο και να καταναλωθούν μέσα σε 3-4 ημέρες.
Ξεκινήστε με μια μικρή ποσότητα για να δείτε τη διαδικασία καθώς και να κάνετε ομαλή ένταξη στη διατροφή σας, εγώ προτείνω να ξεκινήσετε με 15 γραμμάρια φακές! Εδώ είναι μερικά πιάτα που τις χρησιμοποιώ: σε όλων των ειδών τις σαλάτες,σούπες, ριζότο, όσο λιγότερη θερμική επεξεργασία τόσο μεγαλύτερα τα οφέλη για τον οργανισμό.
Καλή επιτυχία σε όσους το δοκιμάσουν, αν ανήκετε σε αυτούς που ήδη χρησιμοποιούν τα φύτρα στην διατροφή τους, θα χαρώ να μου προτείνετε επιπλέον σπόρους καθώς και συνταγές, αν σας ενδιαφέρει κάποια από τις συνταγές των φωτογραφιών μου, αφήστε σχόλιο από κάτω να σας την πω.

Ελπίζω να σας άρεσε το άρθρο και αν το βρήκατε ενδιαφέρον θα χαρώ να το κοινοποιήσετε. Σκοπεύω να κάνω και κάποια άλλα θέματα τέτοιου περιεχομένου, πείτε μου την άποψη σας!

Αφήστε το σχόλιό σας