Εύκολη πλεκτή κορδέλα Turban

Ποιος πρόλογος θα ήταν καλός για αυτό το άρθρο, ποια είναι τα κατάλληλα λόγια για όσα συμβαίνουν; Ψυχραιμία και εγρήγορση, γιατί κάτι μου λέει μέσα μου ότι αυτές οι στιγμές θα μείνουν αξέχαστες και όσα διαδραματίζονται θα ανήκουν στο σημαντικό κεφάλαιο της νεότερης ιστορίας μας. Η πειθαρχία είναι αρετή, μια αρετή απαραίτητη για την διαβίωση μας.
Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια εύκολη κορδέλα turban που αποτελείτε από ένα ορθογώνιο πλεκτό, 23 εκατοστά πλάτος, επί 45 εκατοστά μήκος, μέγεθος S-M ( για τα υπόλοιπα μεγέθη μπορείτε να προσαρμόσετε το μήκος).

Σας προτείνω την πλέξη πουαντερί (που την λατρεύω), ναι παίρνει περισσότερο νήμα από άλλες πλέξεις αλλά το αποτέλεσμα σε δικαιώνει, μπορείτε βέβαια να την φτιάξετε με ότι πλέξη θέλετε ακόμη και με βελονάκι. Πλέξη πουαντερί: 1η βελόνα 1π καλή, 1π ανάποδη και στη 2η βελόνα 1π ανάποδη, 1π καλή. Επαναλαμβάνουμε μέχρι το επιθυμητό μήκος.Διπλώνουμε δεξιά και αριστερά τις πλευρές, έχοντας την καλή πλευρά προς τα έξω, και ενώνουμε ράβοντας, χρησιμοποίησα την αόρατη ραφή, αλλά οποιαδήποτε ραφή μας κάνει μιας και αυτή θα είναι η εσωτερική πλευρά του πλεκτού.Αφού ενώσουμε κατά όλο το μήκος, ράβουμε και κατά πλάτος κάθε πλευρά.
Έπειτα διπλώστε τις δύο ακριανές πλευρές έχοντας την πλευρά με την ραφή προς τα έξω. Ενώστε, ράβοντας σφιχτά, αν το νήμα σας είναι λεπτό βάλτε το διπλό.Αφού ολοκληρώσετε την ένωση, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γυρίσετε την καλή πλευρά προς τα έξω! Και voila!
Εφαρμόζει τέλεια και χαρίζει στυλ, αν επιλέξετε νήμα βαμβακερό ή Bamboo μπορείτε να την φοράτε και το καλοκαίρι! Δείτε το video 

Tip: Για όμορφο αποτέλεσμα, στρωτό, χρησιμοποιήστε λεπτό νήμα, για no3-3,5mm βελόνες ή αντίστοιχα βελονάκι. Οι φωτογραφίες είναι από πριν ένα μήνα περίπου, είχα καθιερώσει το πλέξιμο στο πάρκο, μια συνήθεια που έχει ανασταλεί!

Πείτε μου πως το βιώνετε και τι κάνετε στην καθημερινότητα σας, εγώ έχω βάλει ένα πρόγραμμα καθημερινών ασχολιών που με κρατούν σε καλή διάθεση, (έχω γυαλίσει ήδη το μισό σπίτι), στα προσεχώς είναι: ντουλάπες, κατασκευές, κηπουρική, νέες συνταγές, ολοκληρωμένη καλοκαιρινή κολεξιόν με πλεκτά και φυσικά σας ετοιμάζω και άλλα! Ακολουθήστε με στο Instagram για καθημερινές ιστορίες και νέα.

Θα περάσει και αυτό, με αισιοδοξία, ωριμότητα και ρεαλισμό.

Back to Handmade

Αφήστε το σχόλιό σας