Τριανταφυλλένιος Σελιδοδείκτης

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ας ξεκινήσουμε αυτή την Φθινοπωρινή εβδομάδα με ρομαντισμό και με αυτό τον όμορφο και εύκολο σελιδοδείκτη που είναι ιδανικός για δώρο. Πλησιάζουν οι γιορτές και θα μας χρειαστεί σίγουρα. Αφού έμαθα να πλέκω το πρώτο μου τυλιχτό τριανταφυλλάκι (λέω τυλιχτό και μου έρχεται στο μυαλό, πίτα, σουβλάκι, πατάτες…αχ κάθε Φθινόπωρο τα ίδια! Πείνα είναι θα περάσει λέω και μαζεύομαι πάλι στα πλεκτά μου, όσο μπορώ δηλαδή…) σκέφτηκα να το κάνω ένα χρηστικό δωράκι!

Για χάρη του ρομαντικού του χαρακτήρα τον φωτογράφισα σε ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, στο δισέλιδο της πολυαγαπημένης σκηνής στο μπαλκόνι της Ιουλιέτας!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Για να φτιάξετε τον τριανταφυλλένιο σελιδοδείκτη, χρειάζεται να γνωρίζετε τις εξής βελονιές:  γαϊτανάκια στον αέρα γ.σ.α.,  άριχτο γαϊτανάκι αρ.γ και ποδαράκι π. Είναι πλεγμένο με βαμβακερό νήμα και βελονάκι 4mm.

Οδηγίες:

Για το  τυλιχτό λουλούδι, φτιάξτε μια αλυσίδα από 27 γ.σ.α (ή 33 γ.σ.α για μεγαλύτερο λουλουδάκι)

1η σειρά: αρ.γ. στο 5 γ.σ.α από το βελονάκι, *2 γ.σ.α, αρ.γ. στο δεύτερο γ.σ.α από το βελονάκι, επαναλάβετε μέχρι το τέλος της σειράς.

2η σειρά: Γυρίστε όλο το πλεκτό σας και στην πρώτη θηλιά που έχει δημιουργηθεί, *αρ.γ., γ.σ.α, 3π., γ.σ.α, αρ.γ. , επαναλάβετε σε κάθε θηλιά της προηγούμενης σειράς μέχρι το τέλος. Κόψτε και στερεώστε το νήμα, εναλλακτικά κρατήστε το για το ράψιμο του λουλουδιού.

Τυλίξτε σιγά σιγά την κορδέλα σαν ρολάκι και θα δημιουργηθεί αυτό το όμορφο τριανταφυλλάκι. Ράψτε το κάτω μέρος για να το στερεώστε και κρύψτε την άκρη του νήματος. Εγώ πρόσθεσα μία ξύλινη χάντρα στο κέντρο!

Για το σώμα του σελιδοδείκτη-κορδόνι φτιάξτε 30 γ.σ.α. γυρίστε και πλέξτε ένα αρ.γ. σε κάθε γ.σ.α της σειράς.

Τέλος για την φουντίτσα, κόψτε 7 κομματάκια 10εκ. (ή όσα επιθυμείτε) και περάστε τα στην τελευταία θηλιά από το κορδόνι του σελιδοδείκτη. Αφού είναι ίσες οι άκρες τυλίξτε νήμα γύρω γύρω για να δημιουργηθεί η φουντίτσα. Στερεώστε και κρύψτε τις άκρες των νημάτων. Ενώστε και το τριανταφυλλάκι με το κορδόνι και έτοιμος η σελιδοδείκτης!

Μέσα στον ενθουσιασμό μου, δεν έβγαλα φωτογραφίες σε κάθε βήμα, οπότε αν χρειαστείτε επιπλέον βοήθεια πείτε μου. Ο δικός μου σελιδοδείκτης είχε παραλήπτη την μαμά μου. Πείτε μου και εσείς με τι ασχολείστε αυτό τον καιρό και αν θα δοκιμάσετε να πλέξετε τον τριανταφυλλένιο!

Καλή επιτυχία!

Αφήστε το σχόλιό σας