Πλεκτή κορδέλα ευαισθητοποίησης!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Για να πούμε την αλήθεια οι περισσότερες αμελούμε, την ψηλάφηση και τις εξετάσεις (πρώτη και καλύτερη εγώ) με αφορμή ότι ο Οκτώβριος έχει παγκοσμίως θεσμοθετηθεί ως μήνας υπέρ της πρόληψης και ενημέρωσης του Καρκίνου του μαστού, σκέφτηκα να κάνουμε μια κίνηση επαγρύπνησης! Ελάτε να πλέξουμε όλες την κορδελίτσα υπέρ της πρόληψης του καρκίνου του μαστού και να την χαρίσουμε σε αγαπημένα μας πρόσωπα σαν μια γλυκιά υπενθύμιση!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Για την κορδέλα χρειάζεται να γνωρίζετε τις εξής βελονιές: γαϊτανάκια στον αέρα γ.σ.α., βουβό γαϊτανάκι β.γ. και άριχτο γαϊτανάκι αρ.γ. Είναι πλεγμένο με 3.5no βελονάκι, ακρυλικό νήμα και αποτελείτε μόνο από δύο σειρές.

Οδηγίες:

Φτιάξτε μια αλυσίδα από 31 γ.σ.α

1η σειρά: αρ.γ. στα 12γ.σ.α της αλυσίδας, 2αρ.γ. στο καθένα από τα επόμενα 6γ.σ.α, αρ.γ. για τα επόμενα 10γ.σ.α., β.γ.

2η σειρά: 1γ.σ.α., αρ.γ. στους 11 πόντους, *2 αρ.γ, αρ.γ.* επαναλαμβάνουμε για τους 12 επόμενους πόντους, αρ.γ στους 10 πόντους, β.γ. στον 11 πόντο.

Στερεώστε το κέντρο της κορδέλας με το ίδιο νήμα ράβοντας, κόψτε και κρύψτε τα νήματα μες το πλεκτό!

Έτοιμη η απλικέ κορδέλα κατά του καρκίνου του μαστού, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν καρφίτσα από μόνη της ή να προστεθεί πάνω σε κασκόλ, σκουφάκι, γάντια. Οι κορδέλες ευαισθητοποίησης έχουν καθιερωθεί από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 και ανάλογα το χρώμα που θα επιλέξετε η κορδέλα δίνει διαφορετικό μήνυμα: το ροζ είναι αφιερωμένο στην πρόληψη και ενημέρωση για το καρκίνο του στήθους, το κόκκινο για το AIDS, το μαύρο για το μελάνωμα (Τα υπόλοιπα δεν τα θυμάμαι).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την σχεδίασα για όλες μας και την μοιράζομαι μαζί σας. Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος των γυναικών στην Ευρώπη, είναι όμως και ο καρκίνος που θεραπεύεται εφόσον διαγνωστεί έγκαιρα.

Αφήστε το σχόλιό σας