Πως να φτιάξετε υπέροχα διακοσμητικά από ρολά υγείας

2016-02-24 13.48.51Η Άνοιξη δεν είναι μια εποχή, είναι στάση ζωής! Είναι η αγαπημένη μου εποχή, όλα αναγεννιούνται, ανθίζουν, παίρνουν την πιο όμορφη μορφή τους, όλα έχουν μια νέα ευκαιρία…είναι η έννοια της Ελπίδας που σε παραδειγματίζει μέσα από την Φύση!

Η καλύτερη ευκαιρία να σας δείξω μια υπέροχη κατασκευή, η οποία μπορεί να πάρει οποιαδήποτε διάσταση εσείς θελήσετε. Είναι και αυτή στο πνεύμα της ανακύκλωσης, γεμάτη δημιουργικότητα.

Θα χρειαστείτε:

Κυλίνδρους από τα ρολά χαρτιού υγείας (η ποσότητα των ρολών εξαρτάται από το μέγεθος της κατασκευής που θέλετε να φτιάξετε)

Ψαλίδι

Πιστόλι σιλικόνης /σιλικόνη

Σπρέι χρώματος της αρεσκείας σας (η ποσότητα επίσης εξαρτάται, εγώ χρειάστηκα 2)

Οδηγίες:

Πιέστε το ρολό στην μέση για να δημιουργηθεί τσάκιση, με το ψαλίδι κόψτε το ρολό στην μέση και έπειτα κόψτε και τα 2 κομμάτια που θα δημιουργηθούν πάλι στην μέση, έτσι κάθε ρολό θα δώσει 4 κομμάτια!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAΕπέλεξα να τα ενώσω σε λουλούδια, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τα ενώσετε (δείτε στο Pinterest για να πάρετε ιδέες) αλλά η κρεβατοκάμαρα μου θέλει ρομαντισμό! Ότι καλύτερο λοιπόν τα λουλούδια.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αφού ετοιμάσετε όλα τα λουλούδια,  τοποθετήστε τα στο πάτωμα για να τους δώσετε το σχέδιο που θέλετε, αν έχετε πάγκο εργασίας ακόμη καλύτερα, αλλιώς το πάτωμα κάνει την δουλειά του! (Η δική μου κατασκευή προοριζόταν για το κεφαλάρι του κρεβατιού μου οπότε το μήκος ήθελα να είναι περίπου 1 μέτρο και 70 εκατοστά, το πλάτος είναι ανομοιόμορφο από 7 εκατοστά έως 30 εκατοστά.) Εφόσον δώσετε την μορφή που θέλετε, με το πιστόλι σιλικόνης ενώστε όλα τα σημεία.

Η κατασκευή έχει περάσει στο τελικό στάδιο…και το πιο απαιτητικό!2016-02-22 12.21.07Δώστε μεγάλη προσοχή σε αυτά που θα σας πω για να μην κάνετε τα ίδια λάθη όπως εγώ! Βγάλτε την κατασκευή στο μπαλκόνι, (ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ) τοποθετήστε νάυλον ή μουσαμά και από πάνω εφημερίδες, (ότι καλύτερο μπορείτε) και αφού φορέσετε γάντια και μάσκα ανακινήστε το σπρέι και ξεκινήστε το βάψιμο! Αν είναι η πρώτη σας επαφή με σπρέι, υπομονή! Αφήστε να στεγνώσει και περάστε όσες φορές χρειαστεί για να καλυφθεί απόλυτα το χρώμα του χαρτιού. Γυρίστε το και από τις δύο πλευρές. Αφήστε το να στεγνώσει καλά σε εξωτερικό χώρο, τουλάχιστον δύο ημέρες, έτσι θα φύγει η μυρωδιά του χρώματος εντελώς!

Έπειτα με μικρά καρφάκια στερεώστε τα στο χώρο σας! Εγώ πρόσθεσα σταγόνες από αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου! Το δωμάτιο μυρίζει πανέμορφα…μια μικρή Άνοιξη έκανε την εμφάνιση της στον πιο σημαντικό χώρο του σπιτιού…το πιο ιδιωτικό μέρος, στο προσωπικό ησυχαστήριο του μυαλού και της ψυχής μας! 2016-02-24 13.48.232016-02-24 13.49.082016-02-24 13.47.59Με αυτή την τεχνική μπορούν να δημιουργηθούν μικρά έργα τέχνης! Μοναδικά, ανεπανάληπτα και άκρως οικονομικά…αν τα βαρεθούμε κάτι άλλο θα σκεφτούμε για να ανανεώσουμε το χώρο μας! Μάζευα τα ρολά από το καλοκαίρι και γενικά θέλει υπομονή η συγκεκριμένη κατασκευή αλλά το αποτέλεσμα…άκρως εντυπωσιακό! Θα το δοκιμάσετε;

Η Ζωή είναι απρόβλεπτη και αυτή είναι η ομορφιά της, ας αποδεχτούμε τις συνεχόμενες αλλαγές. Τίποτα δεν κρατά για πάντα ούτε τα καλά ούτε τα άσχημα, το σημαντικό είναι πως τα διαχειριζόμαστε! Καλή επιτυχία!

Back to Handmade

Αφήστε το σχόλιό σας