Ας Μιλήσουμε Λίγο για το Πλέξιμο! 8+1 Λόγοι για να Ξεκινήσεις Back to Handmade

Τεράστια αύξηση σε νέους πλέκτες τα τελευταία χρόνια, δεν ξέρω αν είσαι ήδη ένας από αυτούς. Αν όχι κάτι μου λέει πω όταν ολοκληρώσεις το άρθρο θα θες να ξεκινήσεις και εσύ!

Μείωση Άγχους

όταν ξεπεράσεις βέβαια το πρώτο στάδιο της αμφιβολίας και της αβεβαιότητας, το πλέξιμο λειτουργεί χαλαρωτικά, βοηθά στην εστίαση προσοχής, κρατώντας σε μακριά από ανεπιθύμητες σκέψεις με αποτέλεσμα να έχουμε την πολυπόθητη μείωση του άγχους, μιας και είναι ένα τεράστιο θέμα που αντιμετωπίζει ο περισσότερος πληθυσμός, ειδικά στην εποχή μας.

Αν ανήκεις και εσύ σε αυτή την μερίδα, ίσως είναι η ώρα να στραφείς στο πλέξιμο, αν το κάνεις ήδη και έχεις δει διαφορά, άφησε σχόλιο και μοιράσου την εμπειρία σου, εγώ από την πλευρά μου βιωματικά το επιβεβαιώνω.

Βελτιώνει την διάθεση

προάγει την κοινωνικότητα μιας και γνωρίζεις καινούργιους ανθρώπους ανοίγοντας έναν νέο κύκλο, ο οποίος δεν υπόκειται σε στάνταρ κοινωνικές παραμέτρους,όπως της εκπαίδευσης ή της γεωγραφικότητας, έτσι ενθαρρύνονται οι νέες φιλίες, που είναι άκρως ζωογόνο για τον άνθρωπο σίγουρα τώρα με το διαδίκτυο μπορείς να γνωρίσεις ανθρώπους και στο μέλλον να συναντηθούν οι δρόμοι σας και από κοντά.

Μείωση της Απρόσεχτης Διατροφής

Εδώ σε έχω σίγουρα, το τσιμπολόγημα είναι μια κακιά συνήθεια που το άγχος την εντείνει, το να αφιερωθείς στο να μάθεις μια νέα δεξιότητα, μια νέα βελονιά, πλέξη ή να ολοκληρώσεις το πλεκτό σου σε βοηθά να μειώσεις την απρόσεχτη διατροφή, μιας και το μια σειρά ακόμη,μπορεί να διαρκέσει από 10λεπτά έως ώρες, τα ροφήματα βέβαια είναι απαραίτητα για την ενυδάτωση και την καλή λειτουργία του εγκεφάλου μας όσο πλέκουμε, προτείνω ροφήματα από ελληνικά τσάι και βότανα.

 Ανεβάζει την Αυτοεκτίμηση

μέσα από την γνώση του να δημιουργείς κάτι δικό σου, που ξεκινάει από μια απλή κλωστή, σε ένα ολοκληρωμένο ρούχο ή αξεσουάρ, σε κάνει να αισθάνεσαι ξανά δημιουργός.

Σου παρέχει την αίσθηση σκοπού

που είναι απαραίτητη για έναν υγιή οργανισμό και φυσικά με την ολοκλήρωση του πλεκτού έρχεται η εσωτερική ικανοποίηση της επίτευξης στόχου που απογειώνει την διάθεση και αυξάνει την αυτοεκτίμηση, αν έχεις ενθουσιαστεί από τώρα, περίμενε να ακούσεις και τα υπόλοιπα, μέχρι το τελευταίο που για εμένα είναι το κορυφαίο, βέβαια για τον καθένα μας διαφοροποιείτε η σημαντικότητα του κάθε λόγου.

Επαναλαμβάνοντας τις ίδιες κινήσεις, με την εστίαση προσοχής που απαιτείται, μειώνονται οι χτύποι της καρδιάς μαζί τους και η αρτηριακή πίεση, όσο η καρδιά ξεκουράζεται και ο οργανισμός απολαμβάνει αυτές τις πολύτιμες στιγμές αρμονίας αυτοθεραπεύεται, τόσο απλά και τόσο μαγικά, το σώμα μας, αυτό το ανώτερο τεχνολογικό δημιούργημα, βρίσκει το χρόνο να θεραπευτεί.

Φυσικά, κάθε παθογένεια χρειάζεται χρόνια για να δημιουργηθεί, οπότε καταλαβαίνεις πως χρειάζεται και ο αντίστοιχος χρόνος για να επανέλθει κανείς στην απόλυτη υγεία, οπότε αν περιμένεις άμεσα αποτελέσματα σίγουρα θα απογοητευτείς σε αυτό το κομμάτι.

Βοηθάει στην διαχείριση του πόνου

κάθε μορφής, ψυχικής ή σωματοποιημένης, για να μην υπάρχουν παρανοήσεις και παρεξηγήσεις, όπως είπα και πριν κάθε άνθρωπος είναι σε διαφορετικό στάδιο σωματικής και ψυχικής υγείας, έτσι όποια και να είναι η δική σου αφετηρία, το πλέξιμο θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς τον πόνο, μιας και με τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις αδειάζει το μυαλό και μπαίνεις σε λειτουργία διαλογισμού, η παγκόσμια ιατρική κοινότητα το έχει ανακηρύξει η Yoga της νέας εποχής…και η κοινότητα πλεκτικής απολαμβάνει τον τίτλο μιας και προσελκύει συνέχεια νέους οπαδούς τα τελευταία χρόνια , όταν το δοκιμάσεις θα χαρώ να μου πεις την άποψή σου με σχόλιο.

Βελτιώνει τις κινητικές δεξιότητες

με το που θα ξεκινήσεις να πιάσεις είτε τη βελόνα είτε το βελονάκι στα χέρια σου, θα διαπιστώσεις, πόσο έχουν μειωθεί η κινητικές δεξιότητες των πολύτιμων χεριών σου, η σωστή και ακριβή λειτουργία των άκρων είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τον εγκέφαλο, με μία ώρα πλέξιμο την ημέρα θα καταφέρεις να έχεις σταδιακά την απόλυτη λειτουργία των χεριών σου, και αντίο πάρκινσον.

 

Αυξάνει την διανοητική επιδεξιότητα,

κράτησα το κορυφαίο κατά την γνώμη μου για το τέλος, είναι κάποιος που δεν επιθυμεί την συνεχή βελτίωση του μυαλού του;!Ευελπιστώ πως όχι, με το πλέξιμο ασκούνται συγχρόνως και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου, είσαι μια συνεχή διαδικασία μάθησης έτσι οξύνεται και η μνήμη, πετυχαίνοντας την μακροχρόνια υγεία του εγκεφάλου, τι καλύτερο μιας και η νόσος του Αλτσχάιμερ είναι μια σταθερά επιδεινούμενη ασθένεια. νουσ υγιησ και σωματι υγιει που έλεγαν και τηρούσαν και οι αρχαίοι φιλόσοφοι.

Αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι για να εντάξεις από σήμερα το πλέξιμο στην ζωή σου, μια πραγματικά ουσιαστική, υγιεινή συνήθεια, δεν ξέρω αν σε έπεισα, άφησε σχόλιο και μοιράσου τις σκέψεις σου μαζί μου, αυτά είναι και τα οφέλη σε όσους έχουν ήδη εντάξει το πλέξιμο στην καθημερινότητα τους, θα χαρώ να δω το σχόλιο όσων ήδη πλέκουν και ποια από τα παραπάνω οφέλη απολαμβάνουν.

Μοιράσου αυτό το άρθρο με κάποιον που πιστεύεις πως χρειάζεται να τα διαβάσει όλα αυτά.

Back to Handmade

Αφήστε το σχόλιό σας