6 ουσιαστικοί λόγοι για να αποκτήσεις σκύλο

Υπάρχουν χιλιάδες έρευνες από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου που έχουν αναλύσει διεξοδικά τα πολλαπλά οφέλη που χαρίζει η απόκτηση του καλύτερου φίλου στην ιστορία του ανθρώπου, τον σκύλο!

Μετά από 4 χρόνια συμβίωσης με την Φαίδρα, μπορώ να εναποθέσω 6 ουσιαστικούς λόγους για εμένα που πρέπει ο καθένας μας να αποκτήσει σκυλί.

Καλά σίγουρα το δικό μου σκυλί δεν είναι ένα συνηθισμένο σκυλί…στερεοτυπική μεν φράση, πέρα για πέρα για πέρα αληθινή δε. Ένα γλυκό-φοβικό αδεσποτάκι που τρύπωσε στην καρδιά μου πριν 4 χρόνια και άλλαξε την ζωή μου ολοκληρωτικά.

Κάνοντας αυτή την επιλογή αγάπης, βγήκα από την ζώνη ασφαλείας μου, που δεν ήταν και καθόλου ασφαλής τελικά!

Η Φαίδρα από την πρώτη στιγμή  ήταν όλο εκπλήξεις…έτσι κράτησε το ενδιαφέρον μου αμείωτο, γέμισε με νέες προκλήσεις την καθημερινότητα μου και έκοψε μαχαίρι τις κρίσεις πανικού που είχαν εμφανιστεί, σε μια μεταβατική στιγμή της ζωή μου.

Θα μπορούσα να γράφω σελίδες από το σύνολο αυτών των χρόνων, θα συνοψίσω όμως σε 6 ουσιαστικούς λόγους:

  • Θα λάβεις ΠΟΛΛΗ αγάπη, ναι ναι, χωρίς λόγια, απλά θα είναι εκεί, θα το αισθάνεσαι, θα πλημμυρίζει η καρδιά σου από αγάπη

 

  • Θα σε αποφορτίζει από το άγχος της ημέρας, (και το μακροχρόνιο), θα γελάς με κάθε γκάφα που θα κάνει, και κάθε παιχνίδι που σκαρφίζεται, κρίσεις πανικού, θλίψη, μοναξιά.. έξω από το παράθυρο!

  • Θα έχεις ένα κίνητρο για εξωτερικές δραστηριότητες, έτσι διατηρείς την φυσική κατάσταση σου και συνεπώς την υγεία, οδηγώντας σε νέα μονοπάτια, κυριολεκτικά και μεταφορικά

  •  Θα αυξηθεί το αίσθημα υπευθυνότητας, είναι ένα πλασματάκι που σε χρειάζεται, να το φροντίζεις ακόμη και από τα ίδια του τα ένστικτα

  • Θα ενδυναμωθεί η αυτοπεποίθηση, αφού θα καταφέρεις να φροντίζεις ένα πλάσμα, πέρα από τον εαυτό σου

  • Αύξηση της κοινωνικότητας, για τους εσωστρεφής αυτό είναι πραγματικά θείο δώρο, ναι ναι θα προσεγγίζεις με ευκολία άλλους ανθρώπους, από ένα απλό “γειά” στην βόλτα και τις τυπικές συζητήσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε αληθινές φιλίες

Αυτοί οι λόγοι είναι από την βιωματική μου εμπειρία, και σίγουρα θα διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Θα χαρώ να μοιραστείτε μαζί μου και τους δικούς σας.

Θα χαρώ βέβαια να μάθω και αν σας έκανα να σκεφτείτε έστω και για λίγο την απόκτηση ενός παντοτινού τετράποδου φίλου.

Πολλά φιλιά από εμένα και την Φαίδρα.

Back to Handmade

Αφήστε το σχόλιό σας