Η δημιουργός τα παίξε!

Όταν ξεκίνησα αυτό το blog το όνειρο μου ήταν να αυτονομηθώ μαζί του, από την ανεργία, στον περιορισμό από όλα τα πρέπει! 

Να δημιουργώ και να εκφράζομαι, (το φιογκάκι της φωτογραφίας είναι μια δημιουργία μου που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό brava) η πραγματικότητα και ο ομολογουμένως άκαμπτος χαρακτήρας μου, που δεν κάνει εκπτώσεις στα πιστεύω του, απλά για το κέρδος, με οδήγησε σε ένα αδιέξοδο, έτσι βρήκα μια δουλειά (ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και το Θεό βέβαια) και το ΟΝΕΙΡΟ μπήκε σε δεύτερη μοίρα ξανά! Οι πολλές ώρες εργασίας δεν μου επιτρέπουν να πλεκτοσχεδιάζω όσο θέλω, να φτιάχνω άρθρα, video…έτσι οι αναρτήσεις θα είναι λιγότερες!
Μοιράζομαι μαζί σας τα λόγια του Τζον Ράσκιν, που με εκφράζουν.
“Η δημιουργία κι η πώληση των περισσοτέρων έργων τέχνης σήμερα είναι καθαρή πορνεία. Η σύγκριση ισχύει απολύτως. Η πραγματική τέχνη μόνο σπάνια μπορεί να δημιουργηθεί ακόμα κι από έναν πραγματικό καλλιτέχνη. Σαν ένα παιδί στη μήτρα της μητέρας του, είναι ο ώριμος καρπός της προηγούμενης ζωής του. Η ψεύτικη τέχνη, όμως, μπορεί να παράγεται ασταμάτητα από τεχνίτες, σύμφωνα με τις επιταγές της αγοράς. Όπως η πιστή γυναίκα που αγαπάει τον άντρα της, η πραγματική τέχνη δε χρειάζεται υπερβολικά στολίδια όπως η πόρνη, η ψεύτικη τέχνη πρέπει να στολίζεται. Η πραγματική τέχνη προέρχεται απ’ την πιεστική ανάγκη του καλλιτέχνη να εκφράσει τα  συναισθήματα που έχουν δημιουργηθεί μέσα του, όπως ακριβώς μια μητέρα πρέπει να γεννήσει το παιδί της. Η ψεύτικη τέχνη ανταποκρίνεται μόνο στο κέρδος. Η πραγματική τέχνη φέρνει νέα συναισθήματα στη ζωή μας, όπως μια γυναίκα φέρνει έναν νέο άνθρωπο στον κόσμο.  Η ψεύτικη τέχνη διαφθείρει: κάνει τον άνθρωπο άσωτο, του  αποσπά την προσοχή, εξασθενεί την πνευματική του δύναμη. Δεν μπορείς να πουλήσεις το ταλέντο σου, την ιδιοφυΐα σου.
Αν το κάνεις, εκπορνεύεσαι. Μπορείς να πουλήσεις το έργο σου αλλά όχι την ψυχή σου.”
Ας μην κάνουμε εκπτώσεις, να είμαστε ο εαυτός μας και όπου μας βγάλει! Τα όνειρα μας δίνουν δύναμη ας μην εγκαταλείπουμε…πείτε μου κάτι, μου είχαν μπει ιδέες να κλείσω το Blogακι μου, δώστε μου δύναμη, όπως μόνο εσείς μπορείτε.
Back to Handmade

Αφήστε το σχόλιό σας